MED VRSTICAMI

11. avgust, 2006

Zagodova kočija po šestih desetletjih spet na poti

Nedelja, 30. julija, je bila prav poseben dan za vse na domačiji pri Zagodu. Tega dne so se po več kot 60 letih spet zavrtela kolesa stare Zagodove ko...

... preberi več

  arhiv  

O nas

Tako se je začelo...

Mojstrstvo tapetništva Remec sega v otroška leta Dejana Remca, ko se je rodilo zanimanje za ustvarjalnost v modeliranju in izražanju vizionarstva. Dejan Remec je že v šolskih letih zmagoval na šolskih tekmovanjih, kjer je kot mlad modelar in tehnik znal ubesedeno vizijo prenesti v izdelek, saj si je izdelke vnaprej natančno predstavljal in poznal postopke ter končni izdelek. Zanimanje za renovacije, ustvarjalnost in iznajdljivost, je udejanjil v 18-letni zaposlitvi pri delodajalcu, kjer si je dodatno pridobil delovne izkušnje za izdelavo ali obnovo sedežnih garnitur ter drugega oblazinjenega pohištva in tako postal mojster na svojem področju.

Na pot mu je prišel nov izziv, ko ga je nekoč lastnik starodobnega Jaguarja prosil, ali bi mu lahko izdelal notranjost za njegov jekleni konjiček in za Dejana je bil to pravi polet ustvarjalnosti. Takrat si je kupil prvi industrijski šivalni stroj in po slikah v katalogu kos za kosom oblikoval ter izdelal oblazinjenje za ta starodobnik . Zadovoljstvo je bilo veliko in od ust do ust, je sloves prinesel nova naročila, kmalu pa so se zanj začeli zanimati tudi lastniki jadrnic in čolnov. Prvi je bil sosed, ki ga je poprosil za celotno izdelavo notranjosti in zunanjosti jadrnice, le-tej pa je sledil čoln in spet jadrnica, bimini, sprayhood itd.

Kmalu so se pridružili tudi okoliški motoristi za obnovo ali izdelavo novih sedežev za motorje. Tako je Dejan Remec leta 2000 odprl popoldansko obrt in si ustvaril svoj krog zadovoljnih strank. Novi kupci pa se glede na izdelke lahko prepričajo, da zaupajo delo mojstru, ki zna poiskati celovite rešitve in udahniti eleganco v končne produkte.

 

 

Velikokrat se ukvarja z nestandardnimi izdelki, ki mu skupaj z zadovoljstvom strank dajejo novo energijo za naprej. Leta 2011 je v novih poslovnih prostorih odprl redno obrt in z veliko mero kreativnosti ter mizarskega in tapetniškega znanja uspel uresničiti svoje sanje. Mojstrska diploma iz leta 2005, dolgoletne izkušnje, pohvale ter navdušenje strank pričajo o pravem naslovu za vaše želje.