MED VRSTICAMI

11. avgust, 2006

Zagodova kočija po šestih desetletjih spet na poti

Nedelja, 30. julija, je bila prav poseben dan za vse na domačiji pri Zagodu. Tega dne so se po več kot 60 letih spet zavrtela kolesa stare Zagodove ko...

... preberi več

  arhiv  

Skrbi za "obleko" pohištva in vozil

Dejan Remec je bil tako kot njegov oče zaposlen v nekdanjem novogoriškem Meblu, a je zaradi rastočih težav v tem nekoč velikem podjetju leta 1993 poiskal zaposlitev pri zasebniku, v podjetju Tapetništvo Petrovčič v Novi Gorici. Ob mizarskem poklicu je z dodatnim šolanjem pridobil še poklic tapetnika in se v novem delovnem okolju dobro vživel v novo delo.

Seveda ga les še vedno privlači. "Ima dušo, daje vtis domačnosti..." pripoveduje Dejan Remec. Rad oblikuje izdelke iz masivnega lesa. V opremi njegovega stanovanja je to še posebej vidno in zanj nedvomno ne velja tista znana, da je kovačeva kobila bosa. Toda kako naj mizar kot obrtnik začetnik s prihranki od delavske plače nabere dovolj kapitala za ustrezen poslovni prostor in stroje ter ostalo opremo, se sprašuje. Leta 2000 je res šel v svojo popoldansko obrt, vendar v tapetništvo, ker za to dejavnost ni potreboval veliko vlaganj, saj se storitve večinoma opravijo kar pri strankah. Zaposlitev je ohranil tudi zato, ker se z delodajalcem, ki mu je dopoldne vodja, popoldne pa tudi eden od poslovnih partnerjev, zelo ujemata in poznata že vrsto let. Strank ne "vlečeta" stran drug od drugega; nasprotno, priporočata jim drug drugega, dobro vedoč, pri katerih izdelkih in storitvah lahko vsak od njiju najbolje ustreže kupčevim željam. "Če stranka želi, da ji ravno jaz naredim sedežno garnituro, sem pripravljen to izvesti v okviru Tapetništva Petrovčič," pove Dejan. Zaupa nam še, da ima v dopolnilni obrti čez glavo dela s posebno tržno nišo - tapeciranjem starodobnih osebnih vozil. To mu predstavlja tako užitek kot vsakokraten strokovni izziv.

Celoten članek si lahko preberete na spodnji povezavi.


članek